NEMAR REZIDENTIAL
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Programul "Prima Casa" devine "Noua Casa"

2020-07-27 11:10:51

FNGCIMM anunta demararea in scurt timp a noului program Noua Casa, initiat de Guvernul Romaniei, care va continua in buna masura spiritul programului Prima Casa, dar care aduce noi facilitati in schema de finantare-garantare oferita de stat, prin Ministerul Finantelor Publice.


Principalul obiectiv al noului program guvernamental este de a facilita achizitia de locuinte adaptate standardelor de locuire moderne, cresterea calitatii spatiului de locuit si a spatiilor comune, precum si reducerea riscului seismic prin favorizarea achizitionarii de locuinte noi, consolidate sau reabilitate. Un alt efect direct al programului va fi stimulatarea pietei constructiilor si a tuturor sectoarelor conexe, care contribuie la un stil de viata adaptat realitatilor actuale.


Prin programul "Noua Casa" se vor acorda:

I. Doua categorii de credite pentru locuinte noi (prin locuinta noua se întelege orice locuinta, receptionata la terminarea lucrarilor, cu cel mult 5 ani inainte de data solicitarii creditului garantat precum si locuintele supuse unor lucrari de interventie in vederea consolidarii si/sau reducerii riscului seismic receptionate la terminarea lucrarilor cu cel mult 5 ani inainte de data solicitarii creditului garantat) respectiv :

 

1) Credite de pana la maximum 140.000 de mii de euro pentru care se percep un avans de 15% si se acorda o garantie in nume si cont stat in valoare de 60%;
2) și Credite de pana la 70.000 de euro cu un avans de 5 % si o garantie in nume si cont stat de 50%.

Facem precizarea ca avansul de 15% si garantia in nume si cont stat de 60% se aplica doar locuintelor noi ce depasesc pragul de 70.000 de euro pana la maximum 140.000 euro inclusiv.

II. Credite pentru achizitionarea de locuinte vechi (receptionate la terminarea lucrarilor de constructie cu mai mult de 5 ani inainte de data solicitarii creditului garantat) conditiile raman neschimbate, respectiv:

Credit de pana la maximum 70.000 euro, pentru care se percep un avans de 5% si se acorda o garantie in nume si cont stat in valoare de 50%.

In ceea ce priveste criteriile de eligibilitate in cadrul programului, acestea au ramas neschimbate, astfel poate avea calitatea de beneficiar al Programului orice persoana fizica care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:

- la data solicitarii creditului garantat, declara pe propria raspundere fie ca nu detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia nicio locuinta, indiferent de modul si de momentul in care a fost dobandita, fie ca detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia cel mult o locuinta, dobandita prin orice alt mod decat prin Program, in suprafata utila mai mica de 50 mp;
- achizitioneaza sau construieste o singura locuinta, printr-un credit acordat si garantat in conditiile Programului;
- are calitatea de imprumutat in raport cu finantatorul.

Se introduc norme tranzitorii prin care contractele de garantare si promisiunile de garantare incheiate si aflate in derulare la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta continua sa produca efecte in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare la data emiterii lor, precum si norme tranzitorii referitoare la solicitarile de acordare a unei finantari garantate aflate in curs de analiza la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta prin care li se aplica dispozitiile legale in vigoare la data depunerii lor la finantator.

Beneficiarii programului pot efectua rambursarea anticipata partiala sau integrala, fara a se percepe comision de rambursare anticipata.


Programul Noua Casa vine sa completeze celelalte masuri anticiclice pe care le-a luat Guvernul Romaniei in aceasta perioada de criza precum IMM Invest, IMM Leasing si IMM Factoring, masuri de relansare a economiei prevazute in Planul National de Investitii si Relansare Economica.

 

ANSAMBLURI REZIDENTIALE IN ZONA DE SUD

Nemar Residence 6 -str Astrelor nr 50A
  • Ansamblu rezidential situat adiacent fata de str Drumul Fermei ,cu acces facil atat la metrou [...]

  • DETALII
Nemar Villas 5, Strada Intrarea Viilor, nr. 23
  • Ansamblul de vile Nemar Viilas 5 este compus din 14 imobile cu 3 camere, cu [...]

  • DETALII